Atelierul de Inteligență artificială - Activitate 1

prof. coordonator Oprea Marilena

La atelierul de inteligență artificială au participat eleve cu vârste cuprinse între 15-18 ani. După ce au parcurs și dezbătut primele materiale despre inteligența artificială, participantele au realizat câte un video de maximum 2-3 minute, în limba engleză, în care au răspuns la următoarele întrebări:

  • Ce problemă sau provocare ați dori să rezolvați prin utilizarea inteligenței artificiale într-unul din aceste 3 domenii: guvernare, sănătate, educație  și cum anume?
  • Imaginează-ți că îți prezinți ideea unor antreprenori de succes pentru a primi fondurile și a le face efectiv. Fii creativ pentru a-i convinge.

Cele mai bune materiale video, în număr de 14,  au fost înscrise la competiția Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon, iar juriul național, pe baza criteriilor de creativitate, abilități de prezentare, nivelul de cunoaștere a limbii engleze, a selectat 7 lucrări.

Astfel elevele Nica Alexandra Daniela, Perișan Isabelle din clasa a XII-a B, Băncilă Georgiana, Dihoiu Andreea Cătălina, Neacșu Ioana-Alina, Neacșu Miruna din clasa a X-a B și Barbu Sara din clasa a IX-a E au participat la prima ediție a Hackathon-ului din decembrie 2019 de la  București, iar Sara împreună cu echipa ei au obținut locul I.


Alice