Creatorii de grafică și design

9B 01

Echipa de redactori ai "Revistei Noastre" sunt un grup de  elevi care și-au arătat disponibilitatea de a lucra mai mult, găsind soluții multiple și inedite de reprezentare grafică a conceptului care a stat la baza revistei din anul curent, conceptul  “mod”. Evidențiez pe Mădălina Dragomir, Alexia Anghelescu, Adrian Taban, Ștefan Gherghel, Larisa Guriță, Ichim Mihaela, Dobrițoiu Eliza, Alina Ciocan, Violeta Avram, Iulia Plăiașu, Baraghin Alexandra.

Pentru a face conceptul mai accesibil, mai ușor de reprezentat în limbaj vizual, am creat teme subordonate temei mari, dar care propun o orientare mai concretă. De exemplu, am propus găsirea unor soluții de design spațial a unor structuri anatomice cum sunt inima și creierul. Adrian Taban, într-o excelent mânuire a creionului de grafit, atent la posibilitățile acestuia de a crea suprafețe cu texturi diverse, a fost atras de această temă, reprezentând într-un mod inedit creierul ca un ansamblu de mecanisme bine orchestrate compozițional.

De asemenea, am propus reproducerea unor opere de artă cunoscute, inserând în spațiul reproducerii un fragment care să fie o licență personală, o interpretare transgresivă a modelului. Ștefan Gherghel a preluat aceasta temă, una dintre abordările lui închipuind sub un cer înstelat van goghian, o splendidă construcție geometrică, o inedită arhitectură rurală. Legătura dintre cele două planuri este realizată de cromatica simplă, coerentă, în culori saturate.

Mădălina Dragomir a fost tânăra care a avut curajul realizării imaginii pentru coperta revistei. Pornind în munca ei de la o condiționare evidentă, aceea a faptului că imaginea pe care o va realiza va trebui să se așeze perfect sub tiparul de machetare tipic revistei, în care textul iși are locul său dinainte stabilit, a asigurat în felul acesta coerența de stil între numerele succesive ale publicatței. A  fost foarte compliantî, ințelegând necesitatea unei astfel de structurări și, în urma unor ședințe succesive care au presupus întâi de toate un dialog fructuos care să genereze cea mai limpede idee, a reușit realizarea a două imagini pentru coperta I și coperta IV. Imaginile poartă amprenta stilistică a Mădălinei, legându-se cu celelalte lucrări, nu puține, pe care le-a oferit redacției pentru publicare. Există o energie subtilă care animă spațiul în lucrările Mădălinei. Culorile se ordonează, grupându-se după trasee curbe care dau impresia unor râuri spectrale care au o curgere cosmică.

În final, pot să spun că am o echipă de extraordinari elevi creativi pe care ne putem baza în orice ilustrare a ceea ce facem în școală. O imagine o veți găsi pe rollup-ul proiectului.

Mai multe imagini gasiti aici.

Roliana Giuclea